Catalog de produse

 

Ingrediente


Plante |  Uleiuri de baza | Uleiuri esentiale | Ingrediente non-botanice

 

Plante

(mergi sus)

Alge de mare

Algele sunt folosite atat ca aliment cat si in industria farmaceutica si cosmetica. Contin minerale (24-25%), oligoelemente (iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fier, zinc, etc), vitamine (A,B1,B2,B6,B12,PP, etc).

Algele stimuleaza si imbunatatesc circulatia sangvina si limfatica, si totodata hidrateaza si detoxifiaza.

 

Cafea 
Boabele de cafea bogate in cofeina, sunt utilizate in produsele noastre pentru:
Culoare - bruna
Miros - o usoara aroma de cafea
Textura - exfolianta

 

Calendula (Calendula officinalis)

Calendula este una dintre cele mai populare plante, datorita abilitatilor sale de a vindeca tesuturile pielii. Are proprietati antiseptice si antiinflamatorii, ceea ce o face calmanta pentru pielea iritata. Pentru uz topic se poate folosi local ca tratament adjuvant in afectiuni dermatologice, ca cicatrizant si trofic in cazul unor leziuni superficiale, eritem solar, arsuri superficiale.

 

Lavanda (Lavandula officinalis )

Lavanda este un arbust peren, cu frunze de un verde pal si flori foarte frumoase de culoare albastru-violet. Toata planta este foarte aromata.

Lavanda este o planta care calmeaza pielea delicata si sensibila. Este antiseptica datorita uleiurilor sale volatile si regeneranta datorita flavonoidelor.

 

Mac (Papaver somniferum)
Semintele de mac sunt utilizate in produsele noastre pentru a conferi:
Culoare - particule atractive de gri inchis
Textura - exfolianta

 

Ovaz (Avena sativa)
Ovazul bogat in vitamine si minerale, are o actiune emolienta si hranitoare asupra pielii. 
Ovazul macinat confera un usor efect exfoliant.
 

Rozmarin (Rosmarinus officinalis)

Rozmarinul este un arbust aromat, cu un parfum proaspat, lemnos, cu frunze de culoare verde-argintiu. Planta a fost si este folosita pentru mai multe afectiuni: respiratorii, de circulatie, de asemenea durere musculara si reumatism.

Se poate spune ca rozmarinul este o planta versatila, acesta imbunatateste circulatia si drenajul limfatic, in acelasi timp avand proprietati antiseptice, de incalzire si de detoxifiere.

 

Castraveti suc (Cucumis sativus)

Sucul de castraveti proaspeti se utilizeaza mult in cosmetica, fiind un bun astringent si tonic pentru tenurile grase. Sucul de castraveti are un efect astringent, curata, hraneste si lumineaza pielea.

 

Morcovi suc (Daucus carota)

Sucul de morcovi contine mult beta caroten, deci este bogat in vitamina A. Este un bun tonic, nutritiv si calmant. Sucul se foloseste pentru tenurile devitaminizate, lipsite de prospetime si culoare. Revitalizeaza tenul, il tonifica, inmoaie si catifeleaza.

 

Alcana (Alkanna tinctoria)

Alcana este o planta cu flori albastre, al carei radacina este folosita pentru a colora in mod natural produsele noastre

 

Vanilie (Vanilla planifolia)

Pastai de Vanilie Bourbon cu aroma gurmanda, relaxanta si efect calmant, reconfortant asupra spiritului.

 

Extract Rozmarin (Rosmarinus officinalis)

Bogat in diterpeni fenolici, extractul de rozmarin este pretios in aplicatiile cosmetice. Are o actiune revigoranta si antioxidanta care protejeaza pielea. Imbunatateste circulatia si drenajul limfatic.

 

Calendula Extract (Calendula officinalis)

Bogat in esteri de faradiol are actiuni de calamare a inflamatiilor si favorizeaza cicatrizarea. Calmeaza pielea fragila, sensibila sau iritata.

 

Uleiuri de baza

(mergi sus) 

Cocos ulei (Cocos nucifera)

Uleiul de cocos este o grasime foarte saturata si este adaugat in produsele cosmetice ca  o baza hranitoare care confera pielii un aspect satinat. Bogat in provitamina A si vitamina E care lupta impotriva imbatranirii celulelor pielii.

 

Floarea soarelui ulei (Helianthus annuus)

Uleiul extras din seminte de floarea soarelui este foarte bogat in vitamina E, un antioxidant care revitalizeaza pielea si accelereaza vindecarea tesuturilor.

 

Masline ulei (Olea europaea)

Uleiul de masline este un ulei cu proprietati emoliente si antiinflamatorii. Proprietati care il fac extrem de benefic pentru pielea uscata, iritata, sensibila, matura, afectata de psoriasis si eczema. Reda delicatete pielii.

 

Palmier ulei (Elaeis guineensis)

In mod traditional este utilizat la producerea sapunului pentru proprietatile sale de spumare si curatare. Fortifica si hidrateaza pielea. Contine vitaminele A si C, ambele foarte valoroase pentru produsele cosmetice utilizate in tratarea problemelor pielii.

 

Ricin ulei (Ricinus communis)

Uleiul de ricin este un ulei gros, vascos extras din semintele plantei de ricin. Uleiul este foarte apreciat pentru proprietatile sale emoliente. Utilizat mai ales pentru fortifierea unghiilor, parului si genelor.

 

Rosa moschata ulei (Rosa Moschata)

Uleiul de Rosa Moschata este ideal pentru mentinerea tineretii si luminozitatii pielii. Compozitia sa bogata ii confera proprietati de regenerare care se manifesta printr-o actiune eficienta asupra ridurilor si pielii devitalizate, uscate, afectata de eczema, cicatrici minore si cuperoza.
* nu este recomandat tenurilor cu acnee inflamatorie

 

Macadamia ulei (Macadamia ternifolia)

Uleiul de Macadamia este potrivit tuturor tipurilor de ten. Bogat in acid palmitoleic, uleiul de Macadamia se aseamana sebumului, grasimea produsa in mod natural de pielea omului, pentru protectie. Este recomandat pentru pielea fragila, afectata de arsuri solare, rani minore, vergeturi.


Sunatoare ulei (Hypericum perforatum)

Flori de sunatoare macerate in ulei. Actiuni calmante, antiinflamatorii, antibacteriene si astringente.

Este mai ales indicat in cazul iritatiilor, arsurilor solare, rani minore, eczema, durari musculare.

 

Morcovi ulei (Daucus Carota)

Bogat in beta caroten, precursorul vit. A, este excelent pentru pielea deshidratata, afectata de riduri, arsuri solare, acne si eczema. Favorizeaza bronzarea uniforma fiind indicat de a fi folosit si dupa expunerea la soare, pentru a favoriza regenerarea epidermei si de a pastra o nuanta placuta a pielii.

 

Galbenele ulei (Calendula officinalis)

Galbenelele sunt foarte populare in ingrijirea pielii datorita proprietatilor sale reparatorii, cicatrizante, antiseptice si antiinflamatorii. In mod traditional uleiul de galbenele este recomandat pentru pielea sensibila, iritata, afectata de cuperoza, arsuri superficiale.

 

Catina ulei (Hippophae rhamnoides)

Fructele de catina sunt bogate in vitamine A,K,E,C,B1,B2, acid folic si acizi grasi esentiali. Beneficiile uleiului de catina asupra pielii sunt vaste, actioneaza benefic asupra pielii irritate, afectate de acnee, eczema. Mentine elasticitatea si fermitatea pielii si protejeaza impotriva radicalilor liberi (soare, vant si alti factori de mediu).

 

Jojoba ulei (Simmondsia chinensis)

Uleiul de jojoba este de fapt o ceara lichida extrasa din semintele arbustului de jojoba. Are o textura vascoasa, astfel fiind utilizat pentru pielea uscata, matura, aspra si arsa de soare.. Se absoarbe usor si nu astupa porii.

 

Struguri ulei (Vitis vinifera)

Cu o textura usoara si fara aroma, extras din semintele de struguri este bogat in vitamine si antioxidanti. Este utilizat pentru pielea sensibila, matura, devitalizata si firele de par casante, fine.

 

Shea unt (Butyrospermum parkii)

Compozitia sa bogata in acizi grasi ii confera proprietati exceptionale de hidratare.
Mai mult untul de Shea este apreciat pentru calitatile sale emoliente, cicatrizante si de protejare impotriva agresiunilor factorilor de mediu.

 

Cacao unt (Theobroma cacao)

Bogat in acizi grasi saturati, untul de cacao este solid la temperature camerei, dar se topeste la temperature corpului fiind absorbit usor. In mod traditional este utilizat pentru pielea ridata, afectata de vergeturi, dar si pentru a conferi o bronzare uniforma.

 

Migdale ulei (Prunus dulcis)

Ulei cu o textura usoara si absorbtie rapida, contine vit. A si E, importante pentru ingrijirea tenului. Este indicat pentru emolierea pielii deshidratate, afectate de vergeturi, dar si pentru tenurile grase. Un excelent demachiant

 

Susan ulei (Sesamum indicum)

Bogat in acizi grasi esentiali asigura o hidratare mai buna a pielii. Se utilizeaza mai ales in cremele cu protectie solara , datorita proprietatii sale de absorbtie UV avand un efect de ecran solar. Previne uscarea si deshidratarea pielii

 

Monoi (Cocos nucifera si flori)

Flori cu aroma imbatatoare infuzate in ulei de cocos. Cu aroma paradisiaca, Monoi este un ulei hranitor cu efect de fermitate si catifelare asupra pielii. Este utilizat si pentru ingrijirea parului fortifierea fortificandu-l si redandui stralucirea.

 

Uleiuri esentiale/Aromaterapie

(mergi sus) 

Bergamot (Citrus bergamia)

Este un ulei racoritor, proaspat cu un miros dulce, citric prin aroma sa ajutand la reducerea stresului si tensiunii. Constituie un remediu excelent in caz de depresie si anxietate, avand un caracter optimist, radios. In tratamenetele cosmetice este indicat indeosebi pentru tenul gras si cel acneic.

 

Geraniu (Pelargonium graveolens)

Uleiul esential este un lichid cu un parfum proaspat, dulce-trandafiriu si mentolat, cu tonuri florale si delicate.

In tratamentele cosmetice se utilizeaza pentru afectiuni acneice, capilare sparte, dermatite, eczeme, piele matura, grasa, ten seboreic prin efectul sau de echilibrare al secretiilor de sebum. Este unul dintre cele mai utile uleiuri esentiale pentru detoxifierea sistemului limfatic si pentru eliminarea celulitei.

Totodata, uleiul esential de geraniu este recomandat ca tonic nervos care indeparteaza anxietatea, depresia si stresul

 

Lavanda (Lavandula officinalis )

Aroma dulce, florala  cu note subtile lemnos-balsamice.

Este cel mai versatil ulei in ceea ce priveste actiunile terapeutice. Este utilizat in tratarea acneei, alergiilor, dermatitelor, eczemelor, arsurilor, inflamatiilor, arsurilor solare, reumatismului, durerilor musculare.

Hidrateaza si vindeca pielea, este foarte bland, astfel incat poate fi utilizat in mod sigur si in produsele pentru copii.

Uleiul de levantica are actiune calmanta asupra sistemului nervos central si este folosit in cazul stresului si insomniilor.

 

Menta (Mentha piperita)

Aroma mentolat-ierboasa foarte penetranta, cu note de varf proaspete. Uleiul esential de menta are proprietati medii antiseptice si de tonifiere. Mirosul sau inaltator stimuleaza spiritul si va elibereaza mintea de surmenaj si oboseala.

Utilizat corespunzator curata tenul si il decongestioneaza, in special daca este afectat si de acnee. Este utilizat in tratarea dermatitelor, durerilor de dinti, durerilor musculare, de cap si palpitatiilor

 

Melissa (Melissa officinalis)

Uleiul de Melissa este un lichid galben pal si are o aroma dulce cu usoare note de lamaie. Este calmant, dar totodata fortifica, iar actiunea sa antiinflamatorie il face foarte util in domeniul produselor pentru piele.

Se utilizeaza in tratarea alergiilor, bronsitei, depresiei, migrenelor si durerilor de cap sau migrenelor cauzate de stres. Uleiul de melissa inveseleste spiritul si alunga gandurile negative si contribuie la instalarea satisfactiei interioare.

 

Portocale (Citrus aurantium)

Aroma dulce, proaspata de fructe, cu tonuri energice si senzuale.

Uleiul este mai ales utilizat in tratarea tenului gras, tern si incarcat. Este foarte utilizat in tratamentele de detoxifiere si de imbunatatire a sanatatii pielii, de asemenea stimuleaza circulatia si ajuta la eliminarea apei retinute.

Are un efect tonifiant asupra sistemului nervos fiind folosit in cazuri de insomnie, stres si anxietate.

 

Rozmarin (Rosmarinus officinalis)

Ulei esential cald, tonifiant, care are insusirea de a stimula si debloca diferitele sisteme ale organismului. In general, este un ulei inviorator, improspateaza si fortifica.

Relaxeaza muschii incordati, extenuati, atenuand retentia de fluide si detoxifiind sistemul limfatic.

In ceea ce priveste ingrijirea pielii, acest ulei esential este utilizat in tratarea afectiunilor ca: vene varicoase, eczeme, dermatite.

 

Musetel german (Matricaria chamomilla)

Aroma intensa cu note de varf dulci, ierboase si tonuri fructate, amarui. Este ideal pentru tratarea inflamatiilor, eczemelor si altor eruptii cutanate. Se utilizeaza si in lupta contra infectiilor pielii.

 

Musetel roman (Anthemis nobilis)

Aroma cu tonuri dulci, fructate, ierboase cu note de varf florale. Musetelul roman are aceleasi proprietati ca si musetelul german insa actioneaza mult mai bland, fiind recomandat copiilor si varstnicilor. Are proprietati calmante si revigorante.

 

Ylang-ylang (Cananga odorata)

Aroma florala, exotica, voluptoasa, cu note dulci, migdalate - placere si senzualitate.

Uleiul esential de ylang-ylang, sau floarea florilor in malaysiana, prin proprietatile sale de a echilibra productia de sebum este recomandat tenului uscat, dar si celui gras.

Are un efect calmant asupra spiritului fiind util in tratarea depresiei, anxietatii si stresului.

 

Iasomie (Jasminum officinalis)

Mireasma florala, senzuala, delicata si usor pudrata cu tonuri calde, dulci de miere. Uleiul pretios de iasomie este utilizat pentru tenul uscat, matur, sensibil si inflamat. Spiritual, contribuie la accentuarea increderii in sine si energizeaza.

 

Trandafiri (Rosa damascene)

Aroma florala cu note dulci, fine, delicate si tonuri aproape picante.

Uleiul pretios de trandafiri cu proprietati antiinflamatorii este mai ales utilizat pentru pielea matura, uscata si sensibila, dar este recomandat si pentru toate tipurile de ten.

Spiritual, aroma sa este tonica, reconfortanta si calmanta.

 

Lamaie (Citrus limonum)

Uleiul de lamaie cu aroma citrica, proaspata si note de varf luminoase usor dulci are proprietati antiseptice, antimicrobiene, detoxifiante si tonice.

Ideal pentru tenurile terne, grase si acneice. Uleiul de lamaie este un tonic al sistemului circulator.

Tonic spiritual, stimulant si inalatator.

 

Mandarina (Citrus reticulate)

Mandarina are o aroma citrica, cu note de varf dulci si delicate si tonuri aproape florale.

Uleiul de mandarina este unul dintre cele mai delicate fiind recomandat femeilor insarcinate si copiilor.

Este utilizat mai ales pentru reducerea vergeturilor in timpul sarcinii, dar si pentru tonifierea pielii dupa nastere.

Este calmant inlaturand starea de stres si relaxant faclitand somnul odihnitor.

 

Neroli (Citrus aurantium)

Neroli sau floarea de portocal este un ulei esential cu note de varf florale, delicate, proaspete cu tonuri dulci-amarui.

Pretios in tratamentele de ingrijire cosmetica, contribuie la regenerarea celulara cu un efect de intinerire si tonifiere a tenului matur. Este indicat pentru toate tipurile de ten, dar in preponderenta pentru tenurile mature, uscate si sensibile.

Este folosit si in cremele pentru ingrijirea gravidelor datorita proprietatilor sale de a reduce vergeturile.

Spiritual, neroli este calmant, relaxant si inaltator.

 

Ghimbir (Zingiber officinale)

Aroma picanta cu note de varf verzi, tonuri dulci, fierbinti si proprietati antiseptice, afrodiziace, stimulante si tonice. Uleiul de ghimbir incalzeste si stimuleaza circulatia sangvina fiind indicat pentru circulatia sangvina deficitara si sindromul de maini si picioare reci. Este util in masaj, pentru muschii incordati si durerosi.

Spiritual este stimulant, util in combaterea tulburarilor afective sezoniere.

 

Cuisoare (Syzygium aromaticum)

Aroma picanta cu note de varf fructate si tonuri dulci.

Este utilizat pentru a incalzi si reconforta trupul si spiritul.

 

Grapefruit (Citrus paradise)

Uleiul de grapefruit are o aroma proaspata, citrica cu note acute si tonuri aproape dulci. Proprietatile sale antiseptice, astringente, tonice il recomanda in masajul de drenaj limfatic, contribuind la combaterea retentiei de apa si a celulitei.

Este utilizat pentru tenul gras cu pori dilatati si acnee.

Improspateaza, atenuand tensiunea nervoasa si extenuarea fizica.


Ingrediente non-botanice

(mergi sus)

Apa

Apa este un element component esential pentru o piele si un par sanatos, pentru ca are proprietati de curatare si hidratare. De asemenea este necesara pentru a dizolva anumite ingrediente, astfel devenind baza multor produse.

 

Argila

Argila este un produs mineral care contine siliciu, magneziu, zinc, fier, calciu. Efectele argilei sunt extraordinare: activeaza cele doua mari circuite ale fluidelor din organism (limfatic si sangvin), cicatrizeaza, produce cresterea activitatii enzimatice si imbogateste tesuturile cu substante nutritive.

Prin calitatile sale, argila este un produs cosmetic de mare valoare, care poate fi folosit cu succes in tratamente. Argila este cunoscuta pentru actiunea puternica de purificare si curatare a pielii prin eliminarea impuritatilor.

 

Ceara naturala de albine

Ceara naturala de albine este un minunat cadou al naturii, utilizat in industria cosmetica. De obicei, este folosita ca si un agent de ingrosare, emulsionare si umezire.

Cu o aroma dulce de miere si proprietati naturale de vindecare a pielii ceara este un foarte bun antiseptic cu proprietati de emoliere, hidratare si catifelare a pielii.

 

Glicerina

Glicerina rezultata in mod natural in urma procesului de saponificare este un produs foarte valoros pentru imbunatatirea aspectului pielii prin hidratare, catifelare si caracteristici emoliente. Actioneaza ca si un umectant care atrage apa la nivelul pielii.

 

Hidroxid de sodiu

Intrebuintarea principala a hidroxidului de sodiu este in producerea sapunului, cand de obicei este amestecat cu uleiuri vegetale.

Fara a utiliza hidroxid de sodiu nu este posibila obtinerea unui sapun.

Important: Produsul finit nu contine hidroxid de sodiu in stare pura. Hidroxidul de sodiu serveste la obtinerea sapunului, dar prin saponificare este neutralizat.

Cantitatea de hidroxid de sodiu este astfel calculata incat, odata cu terminarea procesului de saponificare, orice urma de alcalinitate dispare.

 

Miere de tei

Mierea este cel mai bogat cadou al naturii. Mierea are o actiune emolienta, care ajuta pielea sa se mentina hidratata, supla si catifelata, totodata este un antiseptic natural folosit pentru tratarea acneei; Astfel ca nu este doar o substanta conservanta, dar de asemenea poate lupta cu microbii de la nivelul pielii

 

Vit. E

Extrasa din uleiuri vegetale are proprietati antioxidante, prevenind rancezirea produselor pe baza de uleiuri si unturi vegetale. Totodata protejeaza impotriva agresiunilor factorilor de mediu.

(mergi sus)


Web design | Artvisiona.ro © 2011 Reverto. Toate drepturile rezervate.